Bon Bini na Bonaire

Het ongerepte eiland Bonaire ligt in de Caribische Zee. Bonaire maakte ooit deel uit van de Nederlandse Antillen, maar is sinds 10-10-2010 een bijzondere gemeente van Nederland met een eigen lokaal bestuur. Samen met Sint Eustatius en Saba vormt Bonaire Caribisch Nederland.

Bonaire ligt buiten de orkaanzone, er heerst het hele jaar een tropische temperatuur. Het is eenvoudig te bereiken via dagelijkse directe vluchten vanuit Europa, wekelijkse vluchten vanuit de Verenigde Staten en via de overige eilanden met regionale luchtvaart maatschappijen. Ook vanuit Zuid-Amerika is Bonaire goed te bereiken. De warmte en de vriendelijkheid van de lokale bevolking zorgen ervoor dat u zich direct thuis voelt op ons prachtige eiland, waar alles in een heerlijk rustig tempo verloopt.Onderwater Paradijs

Het in 1979 gerealiseerde Bonaire National Marine Park is een zeereservaat dat voor de zuidwestkust van Bonaire ligt, ten noorden van het eiland Klein Bonaire. Dit prachtige gebied omvat maar liefst 600 hectare aan koraalrif, mangrovevegetaties en prachtige tropische vissen en is een paradijs voor snorkelaars en duikers. Bonaire wordt niet voor niets al jaren achtereen uitgeroepen tot een van de allerbeste duiklocaties ter wereld.

Ongerepte Natuur en
Unieke Ervaringen

Voor wie niet van snorkelen houdt heeft Bonaire voldoende te bieden. Het eiland is gezegend met een fraaie flora en fauna, waar natuurliefhebbers kunnen genieten van vogelsoorten zoals papegaaien, parkieten in de meest fraaie kleuren en natuurlijk de voor dit eiland zo kenmerkende flamingo’s. Daarnaast biedt Bonaire u tal van andere interessante activiteiten waaronder, zeilen, surfen, windsurfen, kajakken, paardrijden of bijvoorbeeld een quad tour.

Historie en Cultuur

Bonaire heeft een rijke historie en cultuur. Voordat de Spanjaarden Bonaire in 1499 ontdekten, werd Bonaire al bewoond door Indianen afkomstig van het Zuid Amerikaanse vaste land. In 1636 werd de plaats van de Spanjaarden ingenomen door de Nederlanders. Zij brachten in de late 17de eeuw Afrikaanse slaven naar Bonaire om te werken op de plantages en in de zoutpannen. Tussen 1799 en 1816 is er sprake van een ‘periode van verwarring’. Het eiland kwam in handen van verschillende landen. In 1816 viel Bonaire opnieuw in handen van de Nederlanders. De verschillende etnische invloeden Indiaans, Afrikaans, Aziatisch Zuid-Amerikaans en Europees, van de verschillende bewoners van Bonaire hebben allen bijgedragen aan het heden ten daagse karakter van Bonaire.

Het relaxte karakter van Bonaire en de prachtige natuur,de diversiteit aan mogelijkheden en het heerlijke klimaat maken Bonaire het gehele jaar door tot een perfecte bestemming voor een kort of lang verblijf.

Een dag op Dushi Bonaire is een herinnering voor altijd!